1. Aplicabilitatea acestor conditii

1.1 Pasagerii se obliga sa respecte Conditiile Generale de Transport si prevederile in vigoare ale Legii Transporturilor din Romania si a celorlalte state prin care pasagerul calatoreste.

1.2 Pasagerii se obliga sa respecte prevederile tarilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiare si administrative, referitoare la persoana sa sau la bagajele sale. Transportatorul si agentii sai nu-si asuma nici o responsabilitate in cazul in care un pasager nu respecta prevederile mai sus mentionate.

1.3 Daca unul sau mai multi pasageri sunt retinuti si debarcati in frontiera pentru motive referitoare la formalitatile de trecere a frontierei, bagaje ilicite sau ilegale, si timpul de rezolvare al problemelor depaseste 30 minute, autocarul isi va continua calatoria dupa consumarea celor 30 min.

2. Definitii

2.1 Prevederile legale referitoare la contractele de transport, definesc cazurile in care transportatorul este eliberat de orice raspundere.

2.2 Biletele de calatorie returnate, reprezinta acele bilete pentru care se returneaza clientului contravaloarea acestora în conditiile în care clientul renunta la calatorie partial sau integral.

2.3 Data plecarii este considerata a fi data la care se incepe calatoria si care este inscrisa pe biletul de calatorie.

3. Bilete / Valabilitate / Rezervari

3.1 Biletul de calatorie este personal, nu poate fi transmis altei persoane si trebuie sa fie prezentat la cererea personalului firmei sau a autoritatilor abilitate sa faca controale.

3.2 Biletele fara stampila agentiei emitente sau fara data emiterii nu sunt valabile.

3.3 Valabilitatea biletului incepe din ziua plecarii inscrisa pe bilet.

3.4 Renuntarea la calatorie si returnarea biletului nu poate fi facuta decat la agentia care a emis biletul, cu respectarea regulamentelor in astfel de cazuri. Contravaloarea biletelor on-line nu se poate restitui, dar se poate reprograma plecarea cu cel puţin 48 de ore înainte trimiţând un mail pe adresa: rezervari@obada-transmontana.ro

3.5 Orice modificare a datei de calatorie trebuie anuntata si operata pe bilet la o agentie agreata SC OBADĂ TRANS SRL, platindu-se taxele pentru aceasta operatie, acolo unde este cazul.

3.6 In cazul eliberarii de catre SC OBADĂ TRANS SRL a unui bilet in calitatea sa de agent al unui alt transportator, se va tine seama de conditiile de transport ale companiei transportatoare.

3.7 Rezervarea locurilor pentru calatoria de dus este realizata in momentul emiterii biletului.

3.8 SC OBADĂ TRANS SRL nu garanteaza existenta locurilor libere in data dorita de calator si nu va fi in nici un caz responsabila pentru daunele suferite de calator din pricina imposibilitatii efectuarii calatoriei la data dorita de calator.

3.9 Rezervarea este acceptata numai in cazul in care a fost achitata in intregime contravaloarea calatoriei.

3.10 Calatorii cu rezervare, si bilete cumparate anticipat trebuie sa se prezinte la imbarcare cu cel putin 20 de minute inainte de plecare.

3.11 Rezervarea pentru biletele cu preturi promotionale si cu data fixa nu se poate modifica.

3.12 Transportatorul si agentiile sale isi rezerva dreptul de a vinde locurile neconfirmate.

3.13 Numai agentiile si personalul SC OBADĂ TRANS SRL autorizat, sunt abilitate sa faca modificari pe biletele de calatorie.

4. Pierderea biletului / Anularea / Reprogramare/ Despagubiri

4.1 Biletele pierdute, distruse sau furate nu se inlocuiesc, nu se vor emite duplicate, iar calatorul nu poate fi despagubit in astfel de cazuri.

4.2 Pretul biletului este conform tarifelor in vigoare din ziua emiterii.

4.3 Biletele promotionale si ofertele speciale au conditii diferite in ce priveste anularea.

4.4 Schimbarea unei rezervari (data, timp, loc) poate fi efectuata pana inainte de ora plecarii daca schimbarea intervine cu min. 48 de ore inainte de ora plecarii.

5. Bagaje

5.1. O sacosa sau o geanta de dimensiuni mici poate fi luata in autocar ca bagaj de mana. Bagajele de mana trebuie depozitate in spatiile speciale din autocar, nu pe sub scaune sau pe intervalul dintre ele.

5.2. SC OBADĂ TRANS SRL nu isi asuma nici o responsabilitate pentru/ sau in legatura cu transportul bagajelor de mana. Acesta revine in intregime calatorului in afara cazului in care deteriorarea este din vina transportatorului si poate fi dovedita de pasager.

5.3. SC OBADĂ TRANS SRL nu este responsabila in cazul pierderii sau deteriorarii de bunuri ca: bani, aur, argint, bijuterii, lucrari de arta sau alte obiecte de valoare cum ar fi camerele foto, video, computere, etc.

5.4. Responsabilitatea pentru furtul, pierderea sau deterioarea bagajelor transportate in cala de bagaje, altele decat bagajele de mana, revine SC OBADĂ TRANS SRL, numai in cazul in care acestea se produc din neglijenta intentionata a echipajului autocarului, care va trebui dovedita de reclamant, si numai in limita a 200 Euro, cu exceptia bunurilor mentionate la pct. 5.3.

5.5 Pasagerii au obligatia sa depuna orice reclamatie referitoare la pierderea/furtul sau deteriorarea bagajelor, imediat dupa sosire. Orice reclamatie ulterioara nu va mai fi luata in considerare.

5.6 Pasagerul are dreptul in costul biletului la transportul unui anumit numar de10 kg de bagaj de mana si 20 kg bagaj la cala. In cazul depasirii numarului de 1 bagaj de cala, acestea se taxeaza separat cu 10 lei/bagaj, si nu este garantata decat in limita spatiului disponibil din autocar.

5.7 Nu este permis transportul animalelor cu exceptia cainilor insotitori pentru persoanele nevazatoare. In acest caz, calatorul trebuie sa anunte acest lucru in momentul rezervarii calatoriei. Calatorul trebuie sa cunoasca legislatia legata de trecerea frontierei cu animale de companie. Tariful de transport pentru cainii insotitori pentru persoanele handicapate este acelasi cu cel pentru copii pana la 10 ani.

5.8 Este strict interzis ca bagaje, transportul de droguri, substante explozive sau toxice, arme, munitie, tuburi de oxigen sau gaz, butelii sau orice alte substante caustice periculoase, a operelor de arta de patrimoniu fara autorizatiile necesare, precum si alte obiecte si substante prin care se incalca legile in vigoare pe teritoriul Romaniei sau al altor state.

5.8 Toate bagajele, inclusiv bagajele de mana trebuie sa fie etichetate astfel incat sa se vada clar cui apartine acel bagaj.

5.9. In cazul neachitarii de catre calator a contravalorii calatoriei sau a altor obligatii ce ii revin fata de SC OBADĂ TRANS SRL sau compania autorizata de catre aceasta sa efectueze transportul, SC OBADĂ TRANS SRL are dreptul sa retina total bunurile incredintate spre a fi transportate.

6. Intarzieri / Anulari / Modificari

6.1. SC OBADĂ TRANS SRL nu isi asuma nici o responsabilitate pentru intarzierile curselor si/sau pentru pierderile suferite de catre calator, ca urmare a acestor intarzieri. Orele de sosire depinzand de timpul de asteptare din granite si de pe sosele.

6.2.SC OBADĂ TRANS SRL are dreptul, oricand, sa anuleze o cursa in cazul amenintarii sau existentei unui razboi, conflict armat, atac terorist, blocada, greva, conditii meteorologice nefavorabile, miscari sociale, probleme tehnice ale autocarului sau alte circumstante ce ar putea fi un impediment pentru efectuarea calatoriei.

6.3 Transportatorul isi rezerva dreptul de a modifica tarifele sau orarele de circulatie.

7. Responsabilitatea pasagerului

7.1 Pasagerul care rezerva un bilet de calatorie pentru un alt pasager este responsabil fata de SC OBADĂ TRANS SRL de orice paguba produsa de acesta din urma.

7.2. Copiii sub 14 ani trebuie sa calatoreasca insotiti de un adult.

7.3. Copii sunt acceptati la bordul autocarelor numai supravegheati de catre adulti sau in cazul in care detin un act notarial care dovedeste acceptul parintelui sau tutorelui pentru efectuarea calatoriei si numai daca tara de destinatie si/sau tara tranzitata in timpul calatoriei si Conditiile Generale de transport ale SC OBADĂ TRANS SRL permit acest lucru.

8. Obligatiile pasagerului

8.1. Este interzisa folosirea aparatelor de radio, casetofoanelor, a mini TV sau video sau a instrumentelor muzicale in autocar.Folosirea acestora este permisa numai daca volumul sunetului este potrivit la un nivel astfel incat sa nu deranjeze ceilalti pasageri (este indicate folosirea castilor audio).

8.2. Calatorilor le este interzisa: deteriorarea sau murdarirea autocarului, folosirea bauturilor alcoolice, obstructionarea in orice fel a conducatorului auto sau a celorlalte persoane din echipaj in indeplinirea in bune conditii a muncii lor, cauzarea de neplaceri sau disconfort calatorilor din autocar sau altor participanti la trafic. Comportamentul care nu se conformeaza sau nu tine seamna de aceste prevederi ale regulamentului, da dreptul SC OBADĂ TRANS SRL sau companiei autorizate sa efectueze transportul, sa interzica pasagerului efectuarea sau continuarea calatoriei, fara dreptul la o despagubire sau rambursare a pretului biletului

8.3 Transportatorul are dreptul de a refuza transportul sau de a-l intrerupe fara dreptul la o despagubire sau rambursare a pretului biletului, in cazul in care pasagerul nu respecta conditiile contractului de transport, incalca legile pe teritoriul Romaniei sau al celorlalte state prin care calatoreste, in cazul in care este intr-o stare care indica o boala contagioasa, are un comportament necivilizat in autocar sau fata de ceilalti calatori si pune in pericol siguranta celorlalti calatori tulburand astfel calatoria.

8.4 Este interzis fumatul in autocarele SC OBADĂ TRANS SRL pe toate liniile regulate nationale si internationale. SC OBADĂ TRANS SRL este autorizata sa ceara calatorilor care incalca aceasta regula sau sfideaza cererea de a nu fuma, sa coboare imediat din autocar sau sa paraseasca autogara SC OBADĂ TRANS SRL (acolo unde este cazul) fara dreptul la o despagubire sau rambursare a pretului biletului.

8.5 In timpul traversarii cu ferry-boat-ul este interzis accesul calatorilor in autocar. Este responsabilitatea calatorului sa ia cu el toate bagajele de care are nevoie, la coborarea din autocar.

8.6 Este responsabilitatea calatorului sa se asigure ca detine toate documentele de calatorie necesare intrarii, tranzitarii sau stationarii pe teritoriul unei tari straine cum ar fi pasaport, vize, adeverinta medicala. Daca pe parcursul calatoriei, calatorului i se refuza dreptul de a intra sau a tranzita o tara datorita nedetinerii documentelor corecte de calatorie, toate consecintele, inclusiv toate daunele suferite de SC OBADĂ TRANS SRL, cad in responsabilitatea si vor fi suportate de catre calator, fara ca aceasta sa poata beneficia de vreo returnare integrala sau partiala a tarifului de calatorie.

8.7 Calatorii trebuie sa se prezinte la punctul de imbarcare cu cel putin 20 min. inainte de ora plecarii. Calatorii care se prezinta la autocar cu mai putin de 20 min. inainte de ora plecarii risca sa isi piarda rezervarea pentru locul din autocar, fara ca acesta sa poata beneficia de vreo returnare integrala sau partiala a tarifului de calatorie. Orice intarziere, atrage responsabilitatea unilaterala a pasagerului intarziat.

8.8 In cazul opririlor regulate de pe traseu, calatorii trebuie sa se intoarca la autocar in timpul anuntat inainte de oprire, in caz contrar autocarul va pleca din statie fara calatorii neprezentati, SC OBADĂ TRANS SRL neasumandu-si nici o responsabilitate pentru consecintele acestui fapt.

8.9 Pe tot parcursul calatoriei calatorul trebuie sa respecte conditiile si regulile de siguranta la bordul autocarului, reguli ce sunt afisate sau i se vor inmana calatorului de catre echipajul SC OBADĂ TRANS SRL.

8.10 Ne rezervam dreptul sa verificam si sa fotocopiem sau sa inregistram in orice alt fel documentele dumneavostra de calatorie, si sa refuzam transportul dumneavoastra la destinatie daca nu detineti documentatia necesara sau documentele par a nu fi in ordine. SC OBADĂ TRANS SRL poate fi subiectul unei amenzi, si ne rezervam dreptul de a recupera aceasta suma de la dumneavoastra daca este cazul.

9. Asigurari

9.1 Transportatorul asigura pasagerii pentru toate vatamarile corporale rezultate din deplasarea vehiculului si din prezenta lor in vehicul. Asigurarea nu acopera vatamarile corporale generate din vina pasagerului sau a bagajelor transportate.

Politica de confidenţialitate

www.obada-transmontana.ro respectă informaţiile personale ale vizitatorilor site-ului nostru. Suntem dedicaţi protejării datelor dvs. personale online. Folosim informaţia pe care o colectăm despre dumneavoastră pentru a vă oferi serviciile pe care le-aţi putea accesa prin intermediul siteului nostru. Tinem cont de faptul că nu doriţi ca informaţiile personale pe care ni le furnizaţi să fie distribuite nediscriminatoriu, şi aici vă informăm cum colectăm informaţia, ce facem cu ea, cine are acces la ea şi cât control aveţi asupra modului în care e folosită.

Colectarea de informaţii personale

Nu colectăm nici un fel de informaţie personală atunci când navigaţi pur şi simplu prin site-ul nostru. Vă cerem să furnizaţi anumite informaţii atunci când folosiţi servicii de bază furnizate prin intermediul siteului nostru. Oricum, vă putem cere, în momentul înregistrării sau în alte momente, să ne furnizaţi adresa dumneavoastră de email. Nu sunteţi supus nici unei obligaţii de a ne furniza aceasta informaţie. Însă, dacă alegeţi să nu ne furnizaţi informaţia ceruta, s-ar putea sa nu vă putem oferi serviciul cerut.

Folosirea informaţiei

Vom folosi informaţia pe care ne-o furnizaţi doar în urmatoarele scopuri - Pentru a vă trimite informatii care considerăm ca v-ar fi utile, incluzând produsele noastre, informaţii despre serviciile oferite şi materiale publicitare / informative - Pentru a vă furniza servicii avansate - Pentru a îmbunătaţi continutul paginii noastre de web - Conţinut personalizat al paginii si/sau layout

Divulgarea Informaţiei

Nu vindem, nu facem schimb şi nu închiriem terţilor informaţiile pe care ni le furnizaţi. Putem transfera aceste informaţii către alte persoane doar în cazul în care întregul site este vândut. S-ar putea sa fim nevoiţi să divulgăm informaţiile furnizate de dumneavoastră către terţi atunci când acest lucru este cerut de lege sau atunci când este necesar pentru functionarea unui serviciu pe care vi-l oferim. Putem oferi statistici despre vizitatori, vânzări, trafic, etc către terţi vânzatori, dar acestea nu vor include nici un fel de informaţie identificatoare. Utilizatorii care nu doresc să mai primească emailurile noastre pot renunţa la abonament scriindu-i celui care oferă serviciul.

Acceptarea acestor termeni

Acceptaţi colectarea şi folosirea informaţiillor de către noi, şi să folosim aceste informaţii în concordanţă cu politica de protejare a datelor personale descrisă mai sus. În cazul în care ne schimbăm această politică în orice fel, vom afisa aceste schimbări pe această pagină.